У Порошенка прокоментували відмову від "сніданку" з Пінчуком у Давосі

Україна ніколи не торгувала і не буде торгувати власними територіями

Про це заявив  заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв, коментуючи відмову президента відвідати сніданок, який організував український бізнесмен Віктор Пінчук у Давосі, передає Depo.ua з посиланням на сайт президента.

"Президент чітко заявив про свою позицію, що він не збирається йти на цей сніданок. На жаль, у зв'язку з цією статтею (нещодавня публікація В.Пінчука у ЗМІ – ред.) форум, який завжди був нейтральним майданчиком для обговорення питань, перестав бути таким", -  сказав він.

Єлісєєв наголосив: "Україна ніколи не торгувала і не буде торгувати власними територіями. Ми хотіли б, щоб це питання не було більше предметом жодних дискусій".

За його словами, зараз Україна проводить напружені переговори в контексті мінського процесу і деокупації Криму, в тому числі налагоджуються зв'язки з новою Адміністрацією США.

"Такого типу статті та інсинуації, на жаль, не створюють позитивний фон для переговорів, щоб припинити агресію і відновити наш суверенітет і територіальну цілісність", - підкреслив Єлісєєв.

Нагадаємо, що бізнесмен Віктор Пінчук написав статтю для Wall Street Journal, в якій натякнув, що Україна повинна віддати росіянам Крим та легалізувати путінський сценарій з виборами на окупованому Донбасі.

У грудні "The Wall Street Journal" опублікував офіційну відповідь АП на статтю Пінчука, в якій той пропонував Україні поступитися кримським питанням прагнення до членства в ЄС  та НАТО задля залагодження конфлікту на Донбасі.

Порошенко відмовився їти в Давосі "на ланч" до олігарха Віктора Пінчука.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme