У Києві розпочали підготовку до Великодня

Для киян та гостей міста готують дві виставки писанок, лабіринт із олівців та інтерактивний дзеркальний колодязь писанок

Про це заявив керівник проекту Folk Ukrainе Ігор Добруцький, повідомляє Depo.Київ.

"Ми вже вручили першу заготовку писанки художниці. Незабаром починаємо тур Україною, де будемо роздавати заготовки художникам, які розписували писанки минулого року. У планах Чернівці, Франківськ, Хмельницький, Луцьк і Тернопіль. Цього року писанка буде ще більшою – заввишки 90 см. Писанки від цих художників та від нових розташуються на Софійській площі", - розповів він. 

Цього року ще один писанковий майданчик розміститься на Михайлівській площі.

"На Михайлівській буде дві виставки: автентичної писанки – з точними мотивами і візерунками з різних куточків України, та дитячої. Діти розпишуть заготовки такі, як минулого року – заввишки 57 см", - розповів Добруцький.

Крім того, на Михайлівській площі буде зона розваг.

"Ми зробимо цікавий лабіринт для дітей з 1200 кольорових олівців і заввишки 1,8 метра. Традиційно встановимо шатра з маленькими псанками", - сказав він.

Крім того, у планах організаторів сварити щось на зразок велетенського писанкового калейдоскопа.     

"Ми готуємо "Задзеркалля" – інтерактивний артоб’єкт з писанок, куди заглядаєш і аж у голої від краси паморочиться. Розміри його будуть десь 2 на 2 метри. Це буде така дзеркальна криниця писанок", - сказав Добруцький.

На Володимирській гірці планують облаштувати вернісаж художників, а між Софійською на Михайлівською площами фудкорт та ярмарок майстрів, пише "Українська правда. Київ". 

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme