Сенегал призупинив удари по Гамбії і дав президенту час для передачі влади

Сенегальські війська, а також сили Економічного співтовариства країн Західної Африки (ЕКОВАС) призупинили військову операцію в Гамбії для забезпечення можливості попередньому главі держави Ях'ї Джамме мирно передати владу обраному лідеру Адаму Барроу

В ЕКОВАС заявили, що Джамме повинен відмовитися від влади до полудня 20 січня, інакше військова операція в Гамбії продовжиться, передає Reuters.

Раніше повідомлялося, що сенегальські війська увійшли в Гамбії для забезпечення передачі влади від попереднього президента Яї Джамме обраному лідеру країни Адаму Барроу.

Нагадаємо, що Сенегал і Нігерія поставили ультиматум Ях'ї Джамме  - до півночі 19 січня покинути пост президента на користь обраного главою держави опозиціонера Адама Берроу, інакше відбудеться військове вторгнення в Гамбію.

Джамме відмовився залишати свій пост.

Дозвіл на вторгнення в Гамбії владі Сенегалу видало Економічне співтовариство західноафриканських держав (ЕКОВАС). Воно в грудні підтримало перемогу на виборах президента Гамбії опозиціонера Адама Берроу.

Підсумки тих виборів були оскаржені чинним президентом Гамбії. Визнавши спочатку свою поразку, Джамме незабаром змінив свою позицію і заявив, що вибори пройшли з численними порушеннями.

В даний час Адам Берроу перебуває в Сенегалі, де уже склав присягу.

 Радбез ООН одноголосно підтримав зміни влади в Гамбії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme