Порошенко у Давосі домовився поліпшити торгівлю з В’єтнамом

Президент України Петро Порошенко під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі проводить дуже насичені і продуктивні зустрічі та переговори з лідерами держав та керівниками міжнародних організацій

Про це заявив глава Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв, передає Depo.ua.

За його словами, українська делегація вперше зустрілася з новообраним Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем.

"Ми отримали від Генерального секретаря ООН чіткі запевнення в тому, що він буде твердо відстоювати базові принципи та статут ООН. Зокрема, це підтримка суверенітету та територіальної цілісності незалежних держав. Те, чого нам, на жаль, не бракувало", - зазначив заступник глави АП.

Він  додав, що Порошенко поінформував Гутерреша щодо ситуації з імплементації Мінських домовленостей та закликав сприяти виконанню резолюції Генеральної асамблеї ООН щодо порушення прав людини в Криму.

"ООН буде продовжувати детально моніторити ситуацію з порушенням прав людини", - упевнений Єлісєєв.

Генеральний секретар ООН також привітав Україну з головуванням в Раді безпеки ООН у лютому.

За словами заступника Глави АПУ, під час зустрічі Петра Порошенка з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте ключова увага була спрямована на питання прискорення ратифікації голландським парламентом Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Голова Уряду Нідерландів запевнив в тому, що цей процес проходить належним чином, оскільки компроміси, які були досягнуті наприкінці минулого року, створюють хороші умови для ратифікації.

Марк Рютте також запевнив, що Нідерланди підтримують пришвидшення надання безвізового режиму для українців.

Відповідаючи на питання щодо відмови Порошенка відвідати сніданок, який організував український бізнесмен Віктор Пінчук у Давосі, заступник Глави АПУ зазначив: "Президент чітко заявив про свою позицію, що він не збирається йти на цей сніданок. На жаль, у зв'язку з цією статтею (Пінчука, - ред.) форум, який завжди був нейтральним майданчиком для обговорення питань, перестав бути таким".

Костянтин Єлісєєв вкотре наголосив, що "Україна ніколи не торгувала і не буде торгувати власними територіями. Ми хотіли би, щоб це питання не було більше предметом жодних дискусій".

Нагадаємо, що, за даними АП, президент України Петро Порошенко під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі провів низку продуктивних зустрічі та переговори з лідерами держав та керівниками міжнародних організацій.  Однак проігнорував ланч, організований олігархом Віктором Пінчуком.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme