Найєм проголосив 2017 рік "роком Донбасу"

Нардеп від БПП Мустафа Найєм проголосив 2017 рік своїм "роком Донбасу", заявивши про плани роботи з реінтеграції Донбасу на поточний рік

Про це Найєм написав на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"2017-й буде моїм "Роком Донбасу". Вважаю, що два роки війни перетворили території і населення Луганської та Донецької областей в ключовий фактор відновлення України та її територіальної цілісності. Питання реінтеграції прифронтових територій став критичним, кожен втрачений день збільшує відстань на роки",-написав він.

За словами нардепа, проекти реінтеграції Донбасу він розвиватиме як в Раді, так і в підконтрольних містах Донбасу.

"Оскільки почати проект на рівні уряду і виконавчої влади поки складно, будемо починати самі. Роботу буду розподіляти в двох напрямках: законодавчої - у Верховній раді і організації проектів безпосередньо в містах на підконтрольній території.
Починаємо сьогодні і, на мій погляд, з найважливішого - визначення законодавчого статусу окупованих територіях. Незважаючи на те, що в резолюціях численних міжнародних організацій - в тому числі ООН, НАТО, ПА ОБСЄ, Міжнародна Амністія, Human Rights Watch і т.д. - Події на Сході України визнані актом агресії з боку Росії, в правовому полі самої України питання статусу непідконтрольних і окупованих територій до сих пір залишається невирішеним", - написав Найєм.

Він також додав, що за допомогою консультацій з експертами розробив законопроект по реінтеграції Донбасу.

"З огляду на це, протягом останніх трьох місяців ми консультувалися з групою українських та міжнародних експертів з написання законопроекту, який дасть чітке визначення:

- Поняттю тимчасово окупованих територій України;

- Тимчасових рамок початку окупації;

- Тимчасових рамок окупації;

- Територіальних кордонів тимчасово окупованих територій;

- Суб'єктів окупації.

Упевнений, це один з ключових чинників, який посилить позицію України в міжнародних судових розглядах проти Російської Федерації, в тому числі щодо відшкодування завданих збитків", - додав нардеп, оприлюднивши план заходів в рамках "Року Донбасу".

Нагадаємо, 19 січня фракція "Самопоміч" у Верховної Раді закликала Кабінет Міністрів переглянути ухвалені за останні півроку рішення про реінтеграцію окупованих територій Сходу України, а СБУ - порушити справу про державну зраду щодо тих, хто готував такі рішення, що очільник уряду Володимир Гройсман назвав "брєдом сівой кобили".

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme