На Сумщині шукають "телефонних" псевдокопів

Шахраї отримали гроші від наляканих кримінальною відповідальністю жертв

Аби допомогти уникнути неіснуючої кримінальної відповідальності та відшкодувати вигадані збитки, дві жительки Конотопа та Путивльського району пристали на пропозицію так званих "телефонних" поліцейських, повідомляє Depo.Суми з посиланням на відділ комунікацій обласної поліції.

З проханням допомогти розшукати аферистів до поліції звернулись одразу дві жительки Конотопа та Путивльського району. Обидві поскаржились на пройдисвітів, які назвавшись поліцейськими, видурили чималу суму грошей. Дві жінки розповіли, що обом на телефон подзвонив чоловік. І якщо жительці Конотопа псевдоправоохоронець розповів, що її донька пошкодила телефон й треба відшкодувати збитки, жительці Путивльського району запропонували "вирішити кримінальну справу", в якій замішана її донька, за певну грошову винагороду. Ті, не перевіривши інформації, на запропоновані рахунки мобільних операторів перерахували три та чотири тисячі 700 гривень, після чого, зателефонувавши донькам, зрозуміли, що їх надурили.

Сьогодні працівники поліції роблять все можливе, аби встановити зловмисників та притягти їх до відповідальності. За двома фактами вже відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 "Шахрайство" Кримінального кодексу України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme