На Росії Шендеровича запідозрили в екстремізмі

Слідчий комітет Росії може перевірити пост публіциста Віктора Шендеровича в Facebook на екстремізм

Як передає Depo.Кубань, з відповідним проханням до комітету звернувся член Громадської палати Москви Павло Данилін.

На своїй сторінці в Facebook Данилін заявив, що вважає образливими висловлювання письменника про росіян.

Данилін попросив Слідчий комітет перевірити пост Шендеровича, розміщений 18 січня на Facebook-сторінці публіциста і на сайті радіостанції "Ехо Москви".

Данилін вважає, що висловлювання письменника потрапляють під ч. 1 ст. 282 КК РФ (дії, спрямовані на збудження ненависті або ворожнечі, а також на приниження гідності людини або групи осіб за ознаками статі, раси, національності, мови).

"Вважаю, що мене, як громадянина Росії, принижують і ображають слова Шендеровича про те, що, цитую, "руки у росіян за генетичною традицією ростуть з дупи, а голова в результаті негативної селекції, названої "особливий шлях розвитку", набита переважно бадиллям».

У своєму пості Шендерович міркує про те, що виробляють різні нації світу.

"У той час як американці роблять айфони і айпади, німці - автомобілі, а італійці спеціалізуються на одязі та взутті, росіяни роблять моральність", - пише публіцист.

Шендерович зазначає, що в даний час це майже єдиний промисел серед росіян, оскільки " руки у росіян за генетичною традицією ростуть з дупи, а голова в результаті негативної селекції, названої "особливий шлях розвитку", набита переважно бадиллям.

Письменник пояснює, що моральність виробляється ротом, зокрема, за допомогою обговорення чужий аморальності. "Гучні всенародні обговорення чужої аморальності допомагають росіянам заглушити больові відчуття від рабського ярма, яке натирає їм шию, і відволіктися від вигляду рук, які продовжують весь цей час рости з дупи", – додав Шендерович.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme