На Харківщині відключають опалення

У Харківській області відключають опалення, призупинена робота п’яти опалювальних котельнь

Як передає кореспондент Depo.Харків, про це повідомила прес-служба ПАТ "Харківгаз".

"Через не вирішення ДРІТ питань придбання палива з "Нафтогазом", відключення та обмеження газопостачання на інші котельні триває", - сказано в повідомленні.

У компанії заявили, що протягом грудня 2016 року та січня 2017 року котельні Дирекції розвитку інфраструктури території (ДРІТ) несанкціоновано використали з газорозподільних мереж понад 7,2 млн м куб. газу.

"Постачальником природного газу для теплових компаній є НАК "Нафтогаз України". ПАТ "Харківгаз" лише транспортує газ від цього постачальника до тепловиків. Протягом останніх двохх місяців "Нафтогаз" не виділяв номінації (обсяги газу) для транспортування на адресу Дирекції розвитку інфраструктури території, через борги цієї компанії. Проте котельні "ДРІТ" продовжували несанкціоновано відбирати державний енергоресурс з мереж", - сказано в повідомленні.

Відповідно до вимог Кодексу газорозподільних систем, "Харківгаз" зобов’язаний припинити розподіл природного газу котельням тепломереж.

"Ситуація коли "Нафтогаз" не виділяє обсяги газу тепловикам для населення, а тепловики несанкціоновано використовують енергоресурс залишає без опалення взимку значну кількість споживачів. Але навіть в таким умовах, фахівці ПАТ "Харківгаз" не мають права порушувати умови чинного законодавства і зобов’язані відключити котельні тепломереж", - зазначив комерційний директор ПАТ "Харківгаз" Юрій Маслюк.

У компанії додали, що внаслідок несанкціонованого споживання палива тепломережами, "Харківгаз" вже отримав вимогу від ПАТ "Укртрансгаз" оплатити використаний котельнями к грудні 2016 року газ на суму понад 50 млн грн.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme