На дорогах Хмельниччини торік загинуло більше сотні людей

Всього на автошляхах краю сталося більше 800 дорожньо-транспортних пригод з постраждалими

На дорогах Хмельниччини торік загинуло б…

За аналізом стану аварійності минулоріч на вулично-шляховій мережі області зареєстровано 812 дорожньо-транспортних пригод з постраждалими, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією начальника ГУ НП області Миколи Семенишина.

В цих аваріях 107 осіб загинули, а 1051 учасник дорожнього руху отримав травми.

В порівнянні з попереднім роком кількість ДТП з постраждалими зросла на 34,9% та травмованих на 296 осіб або на 39,2%.

З позитиву - зменшилась кількість загиблих 17,1%.

"Найбільш складною ситуація з аварійністю спостерігається на території Волочиського, Кам’янець-Подільського, Красилівського, Новоушицького, Полонського, Старокостянтинівського, Старосинявського, Теофіпольського, Хмельницького, Чемеровецького, Ярмолинецького районів та міста Нетішин, де зареєстровано зростання як кількості дорожньо-транспортних пригод з постраждалими, так і кількості травмованих та загиблих у них осіб," – деталізує начальник ГУ НП в Хмельницькій області.

Найпоширенішими видами автопригод з постраждалими залишається зіткнення - 38,4%, наїзд на пішохода - 35,2% та наїзд на перешкоду - 11,5%. Ці аварії загалом складають 85,1% від всіх ДТП з постраждалими.

Причинами аварій здебільшого стали порушення правил маневрування - 23,8%, виїзд на смугу зустрічного руху 13,9%, перевищення безпечної швидкості - 12,8%, порушення ПДР пішоходами - 11,8%, порушення правил проїзду пішохідних переходів - 11,3%, перехресть - 8,3%, керування транспортним засобом у нетверезому стані - 7,9%.

Всього ж торік задокументовали 12 тис. 662 порушень ПДР, з яких 1969 - керування автомобілем у стані сп’яніння.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme