Мінекології анонсувало декомунізацію заповідників

В Україні можуть найближчим часом в рамках процесу декомунізації перейменувати об'єкти природно-заповідного фонду, які мають назви, що суперечать відповідним законом

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства екології та природних ресурсів, передає Depo.ua.

Повідомляється, що відомство звернулося до обласних держадміністрацій з закликом організувати відповідну роботу з перейменування територій та об'єктів ПЗФ місцевого значення, які містять символіку тоталітарного режиму.

Мінприроди також ініціював перейменування територій та об'єктів ПЗФ загальнодержавного значення. "Отримані пропозиції обласних державних адміністрацій стануть підставою для підготовки і подальшого прийняття в установленому порядку відповідного указу президента України. Завершенням цієї роботи будуть рішення обласних рад про перейменування відповідних територій та об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення", - підкреслили у відомстві.

Раніше Міністерство освіти закликало українські вузи змінити назви у відповідності з законом про декомунізацію.

Нагадаємо, 21 травня 2015 року вступили в дію закони декомунізації. Втілення їх у життя означає, що Україна остаточно пориває з болючим радянським тоталітарним минулим. Згідно із законом "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів і заборону пропаганди їх символіки" після громадських обговорень рішеннями місцевого самоврядування та парламенту затверджувалися нові назви для об'єктів топоніміки, в яких немає пропаганди тоталітаризму.

За даними, наданими ОДА Інституту національної пам'яті, станом на грудень 2016 року перейменовано 51 493 об'єкта топоніміки в містах, селищах і селах. Це — вулиці, площі, сквери тощо. В Україні демонтовано 2389 пам'ятників і пам'ятних знаків, з них в честь Леніна – 1320.

Верховна Рада України перейменувала 25 районів та 987 населених пунктів (з них 32 міста).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme