Коли українські спецслужби нарешті помітять Медведчука

Владі пора хоча б із запізненням, але очистити політичні "авгієві конюшні" від антиукраїнського елементу

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Коли українські спецслужби нарешті поміт…

Поки у світі всі обговорюють інавгурацію президента США Дональда Трампа, своїх п’ять копійок вставив кум Путіна Віктор Медведчук. Як можна було й прогнозувати, у його релізі, який швиденько почали розганяти по всьому Інтернету, все звелося до цілковито проросійських тез. Так, на його думку, прощальний подарунок адміністрації Обами, яка продовжила санкції проти Росії ще на рік, навряд чи стане приводом для тріумфування української влади. "По-перше, Дональд Трамп уже заявив, що американські санкції можуть бути зняті з Росії в обмін на угоду про скорочення ядерної зброї. А по-друге, адміністрація США, що йде, в особі віце-президента Джо Байдена дала зрозуміти Києву, що Мінські угоди виконувати все одно доведеться", - підкреслив Медведчук, при цьому, заявивши, що саме адміністрація Обами фактично дозволяла Києву не виконувати Мінські угоди.

Це викликало реакцію в соцмережах. Зокрема, народний депутат від "Народного фронту" Дмитро Тимчук у Facebook слушно написав, що після таких заяв Медведчука слід виганяти з переговорної групи у Мінську. "Біда в тому, що цей пан офіційно уповноважений представляти Україну в Мінську. Коли з двох сторін сидять кремлівські "шістки", а Путін вже жити не може без української крові, переговори про "мирне врегулювання" можна вести нескінченно", - зазначив він.

Саме зараз для влади дуже вдалий час рубати російські "хвости" в українському політикумі. І питання тут не лише в Медведчуку. Мова йде про всі проросійські групи впливу, які зараз досить комфортно почувають себе в Україні. Чого вартий той же Віктор Пінчук, який на весь світ подав ідею про фактичну відмову від Криму мало не як національну ідею України. Група "газовиків" на чолі з Льовочкіним, Фірташем та Бойком за постмайданівські роки доклали чимало зусиль для продукування конфліктів, які грали на руку Москві.

Гарний приклад, як потрібно поводитися з подібними панами, продемонстрували в Хорватії, де з парламенту викинули двох проросійських депутатів. Може це й не політкоректно, але точно ефективно.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme