Кернес відмовився вшанувати пам'ять загиблого бійця АТО

Харківський міський голова відповів на петицію про перейменування проспекту Героїв Сталінграда

Кернес відмовився вшанувати пам'ять заги…

Як передає Depo.Харків, на сайті Харківської міськради з’явилася відповідь міського голови на петицію із пропозицією перейменувати проспект Героїв Сталінграда на честь загиблого на Донбасі випускника Харківського університету Мирослава Мисли.

За інформацією Кернеса, назва проспекту Героїв Сталінграда не підпадає під дію Закону про декомунізацію, тому перейменовувати проспект не будуть.

"Згідно із пп. є п. 4 ч. 1 ст. 1 Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-(нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" до символіки комуністичного тоталітарного режиму не віднесені назви топонімів, пов’язані з опором та вигнанням нацистських окупантів з України. Крім того, Сталінград – найменування м. Волгоград у 1925-1961 рр., Сталінградська битва – власне ім’я, найменування події, похідне від найменування міста. Виходячи з цього, згаданою вище робочою групою було визначено, що назва проспекту Героїв Сталінграда під дію зазначеного Закону не підпадає", - зазначив Кернес

Як повідомляв Depo.Харків, раніше на сайті міськради з’явилася петиція із пропозицією перейменування проспекту Героїв Сталінграда у проспект Мирослава Мисли, який загинув на Донбасі. Петиція набрала необхідну кількість голосів і була розглянута міськрадою.

Водночас на сайті також зареєстрували одразу декілька петицій із проханням не перейменовувати проспект.

Довідка Depo.Харків. 24-річний випускник історичного факультету Харківського національного університету ім. Каразіна Мирослав Мисла загинув 2 жовтня під час мінометного обстрілу  на Луганщині. Мислу поховали в селі Волохів Яр Чугуївського району.

Президент України Петро Порошенко нагородив Мировлава Мислу орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme