Дискваліфікованому за вишиванку українцеві дадуть орден

З відповідним клопотанням виступить Мінспорту України

Про це повідомляє Depo.Сектор.

Нагадаємо, українського шашкіста Юрія Анікєєва відсторонили на три роки від участі у всіх заходах Міжнародної федерації шашок (IDF) за порушення етичного кодексу організації.

"Його звинувачують в некоректній полеміці зі ЗМІ, в претензійних роздумах на тему розвитку шашок, в якихось виразах про Путіна. А головний абсурд - його звинуватили в тому, що він вийшов на церемонію нагородження в вишиванці" - сказав президент федерації шашок України Анатолій Яценко

У свою чергу, міністр спорту України Ігор Жданов назвав скандал навколо Анікєєва елементом "тотальної гібридної війни" Росії проти України.

"Це елемент тотальної гібридної війни, яку Росія веде проти України, в тому числі шляхом використання кишенькових і підконтрольних Кремлю міжнародних спортивних федерацій. Адже не секрет, що керівництво Міжнародної федерації шашок практично повністю складається з громадян Росії. За наявною інформацією, рішення про дискваліфікацію Юрія Анікєєва також погоджувалося з кураторами функціонерів IDF в російських владних структурах", - зазначив Жданов у своєму фейсбуці.

Він також повідомив, що Мінспорту клопотатиме про нагородження Анікєєва високою державною нагородою.

Також читайте, "Чемпіон світу Анікєєв: Для росіян вишиванка щось страшне! Але правда на нашому боці!".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme