Черниш розповів про перспективи "м'якої сили" в Криму і на Донбасі

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш розповів про перспективи постанови про "м'яку силу"

Про це він розповів в інтерв'ю російському виданню Газета.ру, передає Depo.ua.

"Я брав участь в переговорах в Мінську і підтримую позицію президента про те, що території можна повернути тільки політико-дипломатичним шляхом. Ніякого військового шляху тут бути не може", -  сказав міністр.

"Постанова пройшла в грудні державний комітет з невеликими правками і була проголосована 11 січня. Як тільки її підпише прем'єр-міністр, ми її презентуємо. Задумка в тому, що в постанові деталізовані завдання та ідеї для кожного міністерства і кожного державного органу. Ті, які вони повинні здійснити переважно в рамках своїх існуючих бюджетів. Це речі, які робляться не нашим міністерством, ми всього лише координатори і розробники ідеї. Уряд України прийняв цю логіку, і всі органи влади в 2017 році будуть Донбасом в рамках неї працювати", -  сказав Черниш.

За його словами, така політика і щодо Криму.

"Щодо людей те ж саме. Якщо людина хоче тримати в кишені паспорт України, але боїться наслідків, ми повинні забезпечити можливість отримання всіх адміністративних сервісів на кордоні. Всі охочі повинні мати можливість отримати українське свідоцтво про народження дитини, змінити фото в паспорті, отримати новий закордонний паспорт", -  зазначив Черниш.

"В іншому ми намагаємося робити все від нас залежне, щоб перешкодити схемами заходження суден в порти, переміщенню літаків, порушення Конвенції з морського права. Але при цьому Україна не вдається до військових засобів, не влаштовує там війну, тільки прикордонне судно не раз виходило, щоб, згідно з Конвенцією по міжнародному морському праву, зафіксувати факт порушення і виписати відповідні матеріали для судових органів", -  додав міністр.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme