Через SurkovLeaks у Кремлі "полетіли голови", - ЗМІ

Вміст електронної пошти помічника президента Росії Владислава Суркова, який опинився у розпорядженні українських хакерів з організації КіберХунта, призвів до відставок у Кремлі

Про це повідомили два ждерела, близькі до адміністрації російського президента, передає Depo.ua з посиланням на Ведомости.

Як зазначає видання, у грудні звільнився керівник апарату Суркова Олександр Павлов і ця відставка може бути безпосередньо пов'язана зі скандальним листуванням.

Співрозмовник не став говорити про мотиви, проте дав зрозуміти, що Павлов пішов "у зв'язку з претензіями щодо роботи".

В управлінні президента РФ з питань економічного співробітництва з країнами СНД, Абхазією і Південною Осетією, яким опікується Сурков, ЗМІ повідомили, що Павлов звільнився за власним бажанням.

Нагадаємо, що у жовтні  група українських хакерів ( "КіберХунта") розмістила на своєму сайті матеріали, де заявила про "повний контроль листування" помічника президента Росії - Владислава Суркова. Згодом вони надали нові докази зламу пошти Суркова.

В СБУ підтвердили автентичність "закарпатських" документів Суркова.

3 листопада група українських хакерів "КіберХунта" оприлюднила новий масив даних Surkov Leaks, отриманих з адміністратора Апарату помічника президента Росії Владислава Суркова. У них йдеться про так званий план "Шатун" щодо дестабілізації ситуації в Україні. 

У СБУ тоді заявили, що викладені хакерами листи дуже схожі на оперативні матеріали силовиків.

Довідка: Владислав Сурков був внесений в санкційні списки ЄС і США в березні 2014 роки; йому заборонений в'їзд до країн Євросоюзу і США. Проте, нещодавно вибухнув скандал, коли Сурков супроводжував Путіна на зустрічі "нормандської четвірки" в Берліні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme