Уряд змінить наглядову раду "Укрзалізниці"

Кабінет міністрів планує змінити нинішню наглядову раду Публічної акціонерної компанії "Укрзалізниця" та ввести до її складу нових незалежних фахівців, які зможуть оперативно та якісно стверджувати необхідні управлінські рішення

Про це повідомив державний секретар Мінінфраструктури Андрій Галущак, передає Depo. ua з посиланням на УНІАН.

"Персональний склад наглядової ради ПАТ "Укрзалізниця" буде змінений за рішенням Кабінету міністрів в частині доповнення її незалежними членами ради відповідно до вимог закону 1405 (про реформу корпоративного управління держкорпорацій)", - зазначив Галущак.

Він також припустив, що в зв'язку з даним рішенням уряд не буде змінювати голову наглядової ради "Укрзалізниці" Євгена Кравцова, який одночасно обіймає посаду першого заступника глави Мінінфраструктури.

"Не думаю, що буде зміна голови наглядової ради. Фактор того, що чинний голова наглядової ради Кравцов є першим заступником міністра інфраструктури, не є аргументом для призначення нового керівника спостережної ради, адже Мінінфраструктури є і залишається держорганом, який формує та реалізує державну політику у сфері залізничного транспорту. Звичайно, це моя особиста думка. Рішення за урядом", - підкреслив він.

Також держсекретар транспортного відомства зазначив, що держава має здійснювати нагляд за діяльністю "Укрзалізниці" як головного гравця на ринку вітчизняних залізничних перевезень.

"До того ж сьогодні склалися конструктивні відносини між наглядовою радою і менеджментом "Укрзалізниці", значною мірою завдяки саме Кравцову. У той же час, думаю, остаточного рішення за кількісним складом ще немає", - підсумував він.

Нагадаємо, 18 січня ЗМІ повідомили, що Кабінет Міністрів України передав ПАТ "Укрзалізниця" з підпорядкування Міністерства інфраструктури в управління уряду.

У Мінінфраструктури пояснили, що метою цього рішення є підвищення ефективності корпоративного управління компанією.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme