У НАБУ заявили, що не повернуть машину мамі Чауса

Національне антикорупційне бюро повідомило, що подало скаргу на рішення суду про повернення автомобіля Toyota Land Cruiser Prado матері судді Миколи Чауса

НАБУ повідомило про це на сторінці у Фейсбук і опублікувало фото білого автомобіля, передає Depo.ua.

У НАБУ стверджують, що авто "є речовим доказом у кримінальному провадженні й наразі, за рішенням Солом’янського районного суду Києва, перебуває під арештом та зберігається на території НАБУ".

Однак у серпні 2016-го НАБУ вдалося арештувати тільки особистий автомобіль Чауса - Subaru Legacy Outback.

В арешті Toyota Land Cruiser Prado суд відмовив, оскільки вона належала не підозрюваному, а його матері.

У НАБУ заявили, що не повернуть машину мамі Чауса  - фото 1

Автівка матері Чауса була визнана речовим доказом не рішенням суду, а постановою детектива НАБУ і вилучена, але не арештована.

У НАБУ стверджують, що подали скаргу на рішення Соломянського суду ще 13 січня.
Однак на сайті "Судова влада" інформація про оскарження рішення не відображається. Натомість зазначено, що рішення про повернення авто набуло законної сили. У тексті рішення написано, що воно оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, на початку серпня минулого року НАБУ викрило суддю Миколу Чауса на одержанні неправомірної вигоди в розмірі $150 тис. У нього на ділянці знайшли закопану банку з грошима. 

1 вересня Солом'янський районний суд Києва арештував квартиру та автомобіль Чауса, але відмовився арештувати його земельну ділянку та авто матері. 

 6 вересня Верховна Рада України надала дозвіл на затримання, а також на арешт і тримання під вартою судді Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса.

Того ж дня голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що Чаус уже перебуває в окупованому Криму. 

Згодом суддю оголосили у міжнародний розшук. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme