У Харкові засудили слідчого, якого підкупив зловмисник

Слідчий вимагав та отримав гроші від фігуранта кримінального провадження

Як передає Depo.Харків, вирок зловмиснику 13 січня ухвалив Харківський районний суд Харківської області. Засуджений на момент скоєння злочину працював старшим слідчим Харківського відділу поліції.

Суд встановив, що чоловік проводив досудове розслідування у кримінальному провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень (ч.1 ст.122 Кримінального кодексу України).

26 березня 2015 року він направив матеріали провадження процесуальному керівнику - прокурору Харківської міжрайонної прокуратури, для погодження повідомлення про підозру.

Однак 20 квітня 2015 року слідчий з метою отримання хабаря повідомив фігуранту справи, що отримав ще одну заяву проти нього про нанесення тілесних ушкоджень. При цьому правоохоронець зажадав 10 тис. грн від підозрюваного за здійснення впливу на прокурора, щоб останній не затвердив повідомлення про підозру та закрив кримінальне провадження.

Близько 15:30 24 квітня слідчий отримав першу частину хабаря – 5 тис. грн.

Близько 15:00 28 квітня він отримав другу частину, після чого його затримали.

13 січня 2017 року між прокурором та підсудним була укладена угода про винуватість, згідно з якою останній визнав себе винним у вчиненому кримінальному правопорушенні за ч.2 ст.369-2 Кримінального кодексу України.

Сторони також узгодили покарання – штраф у розмірі 1 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (25,5 тис. грн) без спеціальної конфіскації.

Суд затвердив угоду та призначив узгоджене покарання.

Також чоловіку повернули заставу – 121,8 тис. грн.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme