Стамбульський терорист розповів поліції, як обирав ціль

Затриманий Абдулкадір Машаріпов, який влаштував стрілянину в стамбульському нічному клубі Reіna в новорічну ніч, сказав, що спочатку планував влаштувати вибух на центральній площі Таксим

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на видання Hurriyet Daily News.

За його словами, він прибув до Туреччини через Іран у січні минулого року.

"Я оселився в Коньї (місто в центральній частині Анатолії). Поки я був там, я отримав наказ із Ракки (сирійське місто, яке контролюється ІДІЛ). Я отримав наказ здійснити теракт у новорічну ніч на площі Таксим", - сказав він.

Машаріпов каже, що коли він прибув на площу Таксим, там було посилено заходи безпеки, і він зрозумів, що там неможливо здійснити напад. Далі, як він говорить, він зв'язався з людиною, яка віддала наказ влаштувати теракт і яка сказала йому шукати нову ціль.

Потім він узяв таксі і їхав уздовж узбережжя, де побачив клуб Reina, і сказав, що там було не так багато заходів безпеки. Далі він повернувся на таксі до будинку, де взяв зброю і здійснив напад на нічний клуб.

Нагадаємо, теракт в клубі Reina стався в ніч на 1 січня 2017 року. Чоловік з автоматом увірвався в клуб і вбив 39 людей, ще 65 отримали поранення.

Відповідальність за теракт взяла на себе "Ісламська держава".

Раніше повідомлялося, що підозрюваного затримали. Він визнав свою провину.

Також, у мережі оприлюднили відео затримання стамбульського терориста.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme