Стало відомо, де переселенцям придбати ліки за низькими цінами (ВІДЕО)

Активісти з громадського руху "Земляки" впровадили програму "Доступні ліки", згідно якої переселенці з Донбасу зможуть купувати медпрепарати за доступною ціною

Про це в ефірі Громадського радіо розповів лідер громадського руху "Земляки" Генадій Борісічев, передає Depo.Донбас. 

Він розповів, що організація, яку створили переселенці з Донбасу, часто отримувала прохання про допомогу у придбанні ліків.

"Спочатку ми відмовлялися, аргументуючи це тим, що ми не благодійний фонд, а створені з метою самоорганізації населення і самі себе повинні витягувати з тієї ситуації, яка склалася. Але коли таких звернень вже була велика кількість, ми все-таки вирішили що-небудь зробити і придумали соціальну програму, яка називається "Доступні ліки", - розповів Борісічев.

За його словами, сутність програми полягає у тому, щоб отримати від власників аптек не знижку на ліки, а мінімальну націнку, бо запевняють, що це значна різниця у ціноутворенні.

"Звичайна ринкова націнка по всій Україні - від 15 до 35%. Ми просили і переконували підприємців, щоб для жителів Донбасу і переселенців націнка становила не більше 7%. Ми пояснили їм, що за рахунок переселенців у них буде достатньо підвищений товарообіг, що в подальшому може стати хорошим аргументом для виробника або оптового дилера", - розповів громадський діяч.

За його словами, наразі у Києві до ініціативи вже долучилися 2 аптечні мережі, у кожній з яких близько 25 аптек. Крім того, у програмі беруть участь ще Київська, Сумська, Черкаська, Житомирська області та місто Маріуполь. Точні адреси цих аптечних пунктів можна дізнатися з промо-ролика "Земляків".

Активісти зазначають, що охоче поділяться своїм досвідом із зацікавленими у будь-якій області України.

"Якщо люди хочуть, щоб така програма працювала і у них, їм потрібно організовуватися в ініціативні групи по 5-6 чоловік, а ми приїдемо і навчимо їх, а також, якщо потрібно, проведемо ряд зустрічей разом з ними", - обіцяє Борісічев.

Він також розповів, що до Нового року "Земляки" отримали  такі заявки з усіх областей України, але впродовж свят активними залишились менше половини. Втім, вже навесні Борісічев прогнозує зростання кількості активістів  і саме на цей період планує активацію та запуск програми по всій Україні. 

Він також розповів, що наразі  у регіонах діють 11 їхніх представництв і близько 1 тисячі людей вже мають пластикові картки для участі у цій програмі. 

"Зараз в резерві ще є 1,5 тисячі віддрукованих пластикових карток. За нашими попередніми підрахунками, до липня 2017 року у програмі буде задіяно близько 4 тисяч переселенців", - зазначив лідер руху.

При цьому він уточнив, що картка діятиме абсолютно на всі види ліків. А отримати її можна навіть не маючи довідки переселенця.

"Якщо людина приходить в аптеку і пред'являє паспорт, де у неї є прописка Донецької або Луганської областей, навіть без довідки переселенця, то він має право заповнити спеціальну анкету і їй одразу ж видадуть карту. По ній людина отримує націнку не більше 7%", - запевнив Борісічев.

Також він зазначив, що в разі виникнення будь-яких проблем із отриманням картки, можна звертатися на сторінку громадського руху у Facebook або дзвонити за контактним номером.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme