Росіяни вирішили запустити на Марс мавп

Росіяни передумали експериментувати на людях – і все-таки вирішили перевірити марсіанську подорож на мавпах

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Интерфакс".

Науково-дослідний інститут медичної приматології (НДІ МП, Сочі) розпочав реалізацію програми польоту мавп на Марс, повідомив директор НДІ Сергій Орлов.

"Макак готують до подорожі на Марс. Але поки імітація польоту буде зроблена на Землі - в Центрі ядерної фізики в Дубні. Там є можливість імітувати невагомість, космічне випромінювання", - сказав Орлов в четвер.

За його словами, співробітники Федерального державного бюджетного наукової установи "НІІМП" отримали грант на проведення дослідницьких робіт. Він нагадав, що програма підготовки мавп до космічної подорожі реалізовувалася в Росії в 1980-х роках.

Тим часом кілька років тому російські вчені говорили, що більше не планують запускати в космос великих тварин.

"Таких планів і такої необхідності взагалі-то немає, тому що те, що можна було вивчити на великих тварин, вже ми вивчили", - повідомив в травні 2013 року головний науковий співробітник Інституту медико-біологічних проблем Євген Ільїн. За його словами, сучасні методи дозволяють проводити дослідження на людині: "Не потрібні ні собака, ні мавпа. Те, що можна на них зробити, зараз можна зробити і на людині".

Нагадаємо, що позавчора російські космонавти не змогли вийти у відкритий космос, бо загубили скафандр.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme