Радбез ООН одноголосно підтримав зміни влади в Гамбії

За документ проголосували всі 15 держав - членів Ради Безпеки

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на ТАСС.

Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію в підтримку передачі влади в Гамбії обраному президенту країни Адамі Барроу, приведеному до присяги в столиці Дакара Сенегалу.

За документ проголосували всі 15 держав - членів Радбезу.

У резолюції засуджується небажання чинного глави держави Яйі Джамме покинути свій пост і виражається "повна підтримка" зусиллям Економічного співтовариства країн Західної Африки (ЕКОВАС), націленим на "повагу волі народу Гамбії, відображеної в результатах виборів 1 грудня".

Члени Радбезу "найрішучішим чином" засудили "спроби узурпувати волю народу і підірвати чистоту виборчого процесу в Гамбії", а також "спроби перешкодити мирній і організованою передачі влади обраному президенту Барроу оголошенням надзвичайного стану". У прийнятій резолюції Радбез схвалив "рішення ЕКОВАС і Африканського союзу, які визнали Адаму Барроу обраним президентом Гамбії", і закликали країни і регіональні організації співпрацювати з ним "в зусиллях по здійсненню передачі влади" в країні.

При цьому Радбез закликав всі зацікавлені сторони в Гамбії і за її межами "проявити стриманість, поважати верховенство закону і забезпечити мирну передачу влади", а також попросив генерального секретаря ООН відзвітувати про становище в африканській країні протягом 10 днів.

Нагадаємо, що новий президент Гамбії прийняв присягу в Сенегалі, а його попередник відмовився залишати посаду.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme