Рада не продовжила дозвіл технікумам і коледжам навчати молодших спеціалістів

Сьогодні Верховна Рада не змогла ухвалити в першому читанні Закон "Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" (щодо освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст")

Лише за рішення повернути законопроект у комітет на доопрацюваня проголосували 232 парламентарів, передає Depo.ua.

Законопроектом пропонується внести зміни до розділу XV "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про вищу освіту", якими передбачається надати можливість вищим навчальним закладам І-ІІ рівня акредитації, здійснювати прийом на здобуття вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем "молодший спеціаліст" до законодавчого врегулювання їх статусу, до 2020 року".

"Два роки тому ухвалено Закон про Вищу освіту. Зараз цілий сектор освіти – технікуми і коледжі  - не в системі вищої чи профтехосвіти. Базовий закон про освіту не увалений. В результаті з 1 вересня вибудується черга технікумів і коледжів, щоб отримувати ліцензії в МОН.  Вони ризикують мат так ж саму долю, які і ПТУ.  Від вашого голосування зараз залежить, чи залишиться в системі України такий сектор освіти як технікуми і коледжі.  Не дамо повторити долю профтехосвіти для технікумів і коледжів",  - сказав під час обговорення законопроекту  заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Олександр Співаковський.

Справа в тому, що термін прийому абітурієнтів на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст" сплив у 2016 році, тому, нардепи вважають, доцільним є відтермінування вказаної дати до законодавчого врегулювання статусу коледжів і технікумів, а саме до 2020 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme