Президент схвильований сусідством монахинь та "зеків" на Сумщині

Гамаліївський Харлампієвський жіночий монастир все ще розташований на території Шосткинської виправної колонії №66

Президент схвильований сусідством монахи…

За словами заступника голови облдержадміністрації Івана Боршоша, з питанням необхідності відокремлення храму від колонії звернулося представництво монастиря разом з іншими священнослужителями та громадськістю. Ця проблема схвилювала і народних депутатів та президента Петра Порошенка, котрий і дав вказівку розібратися в ситуації, пише Depo.Суми з посиланням на прес-службу сумської ОДА.

Наразі вирішується низка проблем. Серед них - фінансове забезпечення. Адже обласна влада може фінансувати це відокремлення виключно через програму "Правопорядок" за умови перевиконання бюджету не раніше ніж після закінчення першого кварталу. Наразі проектно-кошторисну документацію щодо перенесення паркану виконують спонсори і в березні її буде закінчено. Крім того, вирішується проблема, пов’язана з виділенням земельної ділянки.

За інформацією управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, на початку минулого року було розроблено ряд заходів щодо внесення змін до генерального плану с. Гамаліївка. І зараз ця робота завершується. Це дасть можливість і документальне підґрунтя для того, щоб відчужувати землю у колонії й надавати її релігійній громаді.

Наразі комісія вивчає питання, кому за документами належить ця ділянка, та розробляє шляхи її передачі монастирю.

До речі, Харлампіївський монастир, який діяв у 1713-1924 роках, є пам’яткою архітектури національного значення та має історичну цінність – тут знаходиться усипальниця родини Скоропадських, зокрема тут поховані один з останніх гетьманів Іван Скоропадський та його дружина Анастасія.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme