Президент Гамбії відмовився поступатися кріслом опозиціонеру

Президент Гамбії Ях'я Джамме відмовився залишати свій пост опівночі за Гринвічем (02:00 за Києвом), коли закінчився термін його повноважень

У четвер повинна відбутися інавгурація обраного президента Гамбії - опозиціонера Адама Берроу, який переміг на виборах глави держави в грудні, передає Depo.ua з посиланням на Російську службу ВВС.

Незадовго до закінчення терміну повноважень Джамме з ним зустрівся президент Мавританії Мохаммед ульд Абдель Азіз. Після зустрічі з Джамме лідер Мавританії попрямував на переговори з президентом Сенегалу Макі Саллом.

Раніше Сенегал і Нігерія заявили, що готові вторгнутися на територію Гамбії у разі, якщо Ях'я Джамме не покине свій пост в строк.

У заяві представника збройних сил Сенегалу зазначалося, що армія вже приведена в повну готовність і почне діяти, якщо влада Гамбії не зуміють знайти політичне вирішення кризової ситуації.

За Берроу проголосували 45,5% виборців, тоді як кандидатуру Ях'ї Джамме підтримали близько 36,7% прийшли на виборчі дільниці.

Джамме, спочатку визнавши свою поразку на виборах, пізніше оскаржив підсумки грудневого голосування. Позов Джамме, в якому він заявляє про численні порушення в ході голосування, суд розгляне навесні.

51-річний Ях'я Джамме займає президентський пост з 1994 року. Він прийшов до влади в результаті військового перевороту, в ході якого було згорнуто президент Дауда Кайраба Джавара, який правив країною з 1965 року.

Правозахисники піддавали президента Джамме критиці за гоніння на опозицію, журналістів і гей-співтовариство.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme