Попри ухвалу суду НАБУ не закриватиме "справу Мартиненка"

НАБУ продовжить досудове розслідування за фактами отримання неправомірної вигоди при закупівлях державного підприємства НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеської компанії "Škoda JS", відоме як "справа Мартиненка"

Відповідне рішення було прийнято прийняте за результатами аналізу ухвали Солом’янського районного суду Києва від 11 січня 2017 року, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу НАБУ.

В НАБУ нагадують, що детективи бюро здійснюють досудове розслідування за фактами отримання неправомірної вигоди при закупівлі обладнання для ДП "НАЕК "Енергоатом" та її легалізації на суму понад 6,4 млн євро.

У розслідуваній схемі задіяні іноземні компанії. В ході слідства НАБУ скерувало запити про міжнародну правову допомогу до восьми країн. Відповіді на більшу частину з них вже отримані.

Нагадаємо, прес-служба екс-депутата поширила повідомлення, що 11 січня "суд зобов’язав НАБУ закрити кримінальне провадження, в якому фігурує Мартиненко".

За даними ЗМІ, Генпрокуратура Швейцарії з 2013 року розслідує кримінальну справу проти Мартиненка за хабарництво. Відповідний лист з відомства опублікував у жовтні 2015 року Сергій Лещенко.

Згодом Мартиненко звинуватив Лещенка в отриманні грошей за "ведення інформаційної війни" проти нього, а свою провину спростував. 

У грудні 2015 року він склав повноваження народного депутата

16 листопада 2016 року Ситник обіцяв скорий фінал у "справі Мартиненка".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme