Під Києвом готуються знімати фільм про бої за Донецький аеропорт

Режисер Ахтем Сейтаблаєв розповів, як поблизу Києва готуються до зйомок фільму про захисників Донецького аеропорту - "Кіборги"

Як повідомляє Остров, про це Сейтаблаєв розповів на творчій зустрічі, яка 18 січня відбулася в Музеї театрального, музичного та кіномистецтва України в Києві, передає Depo.Донбас.

"Там буде чимала кількість батальних сцен, комп'ютерної графіки в тому числі. Ми будуємо декорації - не маленькі. Ми будуємо інтер'єр аеропорту під Києвом. І в Чернігові, на Гончарівському полігоні плануються зйомки танкових боїв, і на злітно-посадковій смузі запасного Чернігівського аеродрому будемо будувати екстер'єр аеродрому ", - сказав Ахтем Сейтаблаєв.

Режисер зазначив, що це буде повнометражний фільм і зачіпатиме він не лише тему війни.

"Це історія не про війну, незважаючи на те, що там буде багато бойових сцен. Це історія про болісне перебування і народження нових смислів. І внутрішній меседж нашої знімальної групи - народження нових людей, нової країни, адже країна - це перш за все люди" , - зазначив він.

Режисер зазначив, що  прем`єра фільма запланована на кінець 2017 року.

Також повідомляється, що сценарій за спогадами кіборгів написала український драматург Наталія Ворожбит, а продюсером виступає Іванна Дядюра.

Зазначається, що повнометражний фільм "Кіборги" став одним з переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно. Його загальну вартість оцінили у 47 947,2 тис. гривень. 

Повідомляється, що 19 грудня 2016 року Державне агентство України з питань кіно уклало контракт із компанією "Ідас-філм" про надання проекту "Кіборги" державної фінансової підтримки в розмірі 23,97 млн ​​гривень.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme