Обама порадив Трампу не поспішати із визнанням Єрусалиму столицею Ізраїлю

Президент Обама заявив, що його адміністрація попередила команду новообраного президента США Дональда Трампа про те, що великі політичні зміни матимуть наслідки, застерігаючи щодо перенесення посольства США в Єрусалим

Про це він заявив під час прес-конференції в Білому домі, передає Depo.ua з посиланням на Reuters.

"Коли робляться раптові односторонні кроки, що стосуються основних проблем та вразливих питань обох сторін, то це може мати вибухонебезпечний результат", - сказав Обама.

За словами Обами, його адміністрація попередила нову адміністрацію Трампа про те, що великі зміни у політиці матимуть наслідки.

Зазначимо, що Ізраїль та Палестинська автономія офіційно вважають Єрусалим своєю столицею й не визнають таке право за іншою стороною, хоча ізраїльський суверенітет над східною частиною міста не визнаний ні ООН, ні значною частиною міжнародного співтовариства, а органи влади Палестинської автономії взагалі ніколи не перебували в Єрусалимі.

Майже всі держави розміщають свої посольства в районі Великого Тель-Авіва, за винятком Болівії й Парагваю, чиї посольства розташовуються в околицях Єрусалима.

Конгрес США ще в 2000 році ухвалив рішення щодо переносу посольства в Єрусалим, однак уряд США постійно відкладає виконання рішення.

Нагадаємо, за словами президента Обами США допустили проходження в РБ ООН антиізраїльської резолюції для того, щоб підштовхнути сторони до діалогу

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme