Новий президент Гамбії прийняв присягу, його попередник не йде у відставку

У Сенегалі прийняв присягу президента Гамбії Адам Берроу, який переміг на виборах глави держави в грудні 2016 року

Про це передає Depo.ua з посиланням на Медуза.

Зокрема, церемонія пройшла на території посольства Гамбії. У свою чергу, колишній лідер Гамбії Яйя Джамме, який керував країною з 1994 року, відмовляється залишити посаду.

В інавгураційній промові Берроу звернувся до західноафриканського економічного союзу, Євросоюзу та Ради безпеки ООН з проханням "підтримати уряд і народ Гамбії у здійсненні їхньої волі і відновлення суверенітету".

Також він закликав усіх цивільних осіб і військовослужбовців Гамбії визнати його президентство, а військовим наказав залишатися в казармах під загрозою визнання їх бунтівниками.

Зазначимо, що відмова колишнього лідера країни Джамме покинути пост президента призвела до загрози виникнення нового вогнища збройного конфлікту на континенті.

Так, представники армії сусіднього Сенегалу заявили про плани вторгнення у Гамбію, у разі, якщо Джамме відмовиться залишати посаду і буде перешкоджати інавгурації законно обраного Берроу.

Військово-повітряні сили Нігерії, чиї підрозділи дислокуються у Сенегалі, також висловили готовність вступити на територію Гамбії. Плани вторгнення озвучили і в Гані.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme