Невелике місто в Швеції зробили найнебезпечнішим місцем у світі

Житель шведського міста Лунда Лінус Трулссон довів, що не можна використовувати статистичні дані, які створюються зусиллями добровольців, в якості основного джерела

Розташоване на півдні Швеції містечко Лунд, яке відоме своїм собором, університетом і тихими брукованими вулицями, на деякий час піднялося на перше місце в рейтингу Numbeo найнебезпечніших населених пунктів планети, передає Depo.ua з посиланням на The Local.

Допоміг йому в цьому Лінус Труллсон: чоловік надихнувся повідомленнями про злочини в сусідньому місті Мальмо, які були засновані на цифрах з сайту Numbeo.

За даними Шведської національної ради з профілактики злочинів за 2015 рік, в Лунді було зареєстровано 13 197 злочинів на 100 тис. жителів, що не перевищує середні показники по країні (15 342 злочини на 100 тис. чоловік). У Мальме ж за той же період часу було зареєстровано 18 488 злочинів на 100 тис. жителів.

Однак один з місцевих користувачів "Твіттер" заявив, що місто займає друге місце в Європі за кількістю злочинів. Інформація була взята з того ж Numbeo, де вносити зміни може будь-яка людина. Тому Труллсон вирішив поекспериментувати і довести, що таких сервісів ні в якому разі не можна сліпо довіряти.

Молода людина з'ясував, що залишати оцінки про місто можна навіть без реєстрації.

Тому він кілька разів оцінив Лунд як найнебезпечніше місце на планеті за всіма можливими критеріями безпеки. В результаті менше ніж за день невелике містечко зайняло перше місце в рейтингу, змістивши Каракас в Венесуелі і Сан-Педро-Сула в Гондурасі.

Однак на п'єдесталі Лунд протримався недовго: в даний момент він вже займає 86-й рядок рейтингу Numbeo. Проте швед довів, що такі статистичні сервіси запросто можуть помилятися.

"Зовсім нескладно формувати громадську думку стосовно якогось конкретного питання, якщо у вас є підтримка однодумців", - розповів Трулссон.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme