НАЗК нагадало про початок другої хвилі е-декларування

У НАЗК нагадали, що електронні декларації мають бути заповнені до 1 квітня 2017 року

Національне агентство з питань запобігання корупції нагадало чиновникам та депутатам про початок другої хвилі електронного декларування, передає Depo.ua з посиланням на сайт НАЗК.

За словами заступника голови НАЗК Руслана Радецького, особи, які відповідно до Закону України Про запобігання корупції займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а також особи, які для цілей цього Закону прирівнюються до осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, повинні заповнити електронні декларації до 1 квітня 2017 року.

Зазначається також, що при заповненні декларацій за 2016 рік застосовується розмір мінімальної заробітної плати, встановлений на 1 січня 2016 року - 1378 гривень.

У НАЗК наголосили, що з 1 січня 2017 року суб’єкти декларування мають повідомляти НАЗК про суттєві зміни у своєму майновому стані, якщо отриманий ними дохід, придбане майно перевищують суму у розмірі 50 прожиткових мінімумів, яка станом на 1 січня 2017 року становить 80 тис. гривень.

Радецький нагадав, що з набуттям чинності Закону України Про Вищу раду правосуддя внесено зміни до Закону України Про запобігання корупції.

Зокрема, змінено коло осіб, які мають подавати е-декларації: дія антикорупційного закону в частині фінансового контролю не поширюється на

- посадових осіб закладів, установ та організацій, які здійснюють основну діяльність у сфері соціального обслуговування населення, соціальної та професійної реабілітації інвалідів і дітей-інвалідів, соціального захисту ветеранів війни та учасників АТО;

- охорони здоров’я (окрім керівників закладів охорони здоров’я центрального, обласного, районного, міського (міст обласного значення, міст Києва та Севастополя) рівня);

- освіти (крім керівників вишів та їхніх заступників);

- науки (крім президентів, перших віце-президентів, віце-президентів та головних учених секретарів, інших членів Президії Національної академії наук України та національних галузевих академій наук, обраних загальними зборами, керівників НДІ та інших наукових установ);

- культури;

- мистецтв;

- відновлення та збереження національної пам’яті;

- фізичної культури, спорту, національно-патріотичного виховання.

Нагадаємо, 11 січня повідомлялося, що НАЗК розпочало перевірку щодо сотні чиновників, котрі своєчасно не подали електронні звіти про власні статки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme