Миколаївців запрошують на виставку про видатних "морських лікарів"

Виставку присвятили лікарям Чорноморського флоту та видатним медикам Миколаївщини з XIX століття до сьогодення

Миколаївців запрошують на виставку про в…

Миколаївський музей суднобудування і флоту запрошує на виставку "Морські лікарі: долі та особистості". Вона присвячена морським лікарям Чорноморського флоту та видатним лікарям Миколаївщини та охоплює розвиток медицини у регіоні з 1791 року, коли було засновано Вітовський шпиталь за наказом Г. Потьомкіна, й до сьогодення. Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі ОДА.

Особливе місце у виставці належить історії Миколаївського військово-морського шпиталю, першим головним лікарем якого був Д.С. Самойлович – видатний вчений кінця ХVІІІ – початку ХІХ ст. З 1817 р., за розпорядженням Адміралтейства Чорноморського флоту, військово-морський шпиталь став головним лікувальним закладом усієї Причорноморської зони держави. На виставці представлено світлини, документи та особисті речі лікарів Петрова та В'юнова, долі та професійна діяльність яких пов'язана зі шпиталем.

На показі є особисті речі, документи та світлини лікарів-чорноморців років Другої світової війни. Серед них особлива роль належить жінкам-медикам, привертають увагу предмети експозиції про доблесну когорту корабельних медиків.

Вперше експонуються винаходи в галузі медицини О. Герасимова – лікаря, доктора медичних наук, заслуженого винахідника України, академіка Академії наук нетрадиційних технологій України, учасника підпільно-партизанського руху на Миколаївщині в роки Другої світової війни. На сьогодні Миколаївський військово-морський шпиталь (в/ч А2428) обслуговує військовослужбовців Миколаївського, Херсонського, Першотравенського та Очаківського гарнізонів, а також військовослужбовців миротворчих контингентів. Щорічно тут лікується до 5000 чоловік, серед них – учасники АТО.

Виставка працює у великому виставковому залі музею суднобудування та флоту щодня, крім понеділка та останнього дня місяця з 9:30 до 17:30. Виставкою проводиться тематична екскурсія. Телефони для попереднього замовлення екскурсії: 37-85-98, 37-85-99, 37-86-37.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme