Львову загрожує епідемія кишкових інфекцій через невивезене сміття

У Садового анонсують зростання захворюваності на кишкові інфекції серед місцевого населення через розмноження патогенів у смітті, що нагромадилося, при потеплінні

Управління охорони здоров'я Львівської міської ради припускає зростання рівня захворюваності на кишкові інфекції серед місцевого населення через розмноження патогенних мікроорганізмів у відходах, що нагромадилися, при підвищенні температури повітря.

Про це на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій виконавчого комітету міськради заявив начальник управління охорони здоров'я Володимир Зуб.

"Така ситуація може призвести до частих і тривалих спалахів кишкових інфекцій серед населення Львова. Крім того, за таких умов, незважаючи на регулярне проведення дератизації, кількість гризунів, що є переносниками різного роду небезпечних захворювань, може збільшитися", - зазначив він.

Зі слів Зуба, в умовах плюсових температур, а тим більше при +8 і вище, у харчових відходах виникають сприятливі умови для розмноження патогенних мікроорганізмів.

Тому з потеплінням сміття, що нагромадилося, стає джерелом інфекцій, зокрема кишкових.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme