Кияни та Водохреща: Стриптиз, "сто грамів" і шашлик за 200 гривень

Основним місцем для пірнання у Дніпро на Водохреща, як завжди, став столичний Гідропарк, де торгаші добряче нажилися на киянах

Кияни та Водохреща: Стриптиз, "сто грамі…

Ранок 19 січня. Водохреща. Виходимо зі станції метро "Гідропарк" і прямуємо до Венеціанської протоки.

Перед нами - один з пляжів, на якому вже купа народу. Хтось сидить на лежаку, перевдягаючись після пірнання у Дніпро, хтось лише роздягається, щоб скупатися.

Кияни на Водохреща: Стриптиз, сто грам і шашлик за 200 гривень  - фото 1

А ось і чергова група "моржів". "А холодно сьогодні! Бррррррр", - вигукує чоловік років 35-ти, заходячи в одних плавках у воду.

Кияни на Водохреща: Стриптиз, сто грам і шашлик за 200 гривень  - фото 2

"З головою пірнай, з головою!" – кричить з берега один з друзів "моржа", який саме сидить у воді. Та більшість людей все ж не пірнають повністю, а лише присідають три рази у воді.

Кияни на Водохреща: Стриптиз, сто грам і шашлик за 200 гривень  - фото 3

"Ну це вже зовсім", - чуємо голос однієї жінки позаду. Одразу починаємо шукати, що ж так вразило киянку. Довго шукати не доводиться: один з чоловіків, мабуть, подумав, що у Гідропарку купаються нудисти і без жодного сорому просто роздягається посеред пляжу. Поряд - і чоловіки, і жінки, і навіть діти.

Кияни на Водохреща: Стриптиз, сто грам і шашлик за 200 гривень  - фото 4

Не дуже поспішаючи, чоловік витирає усе своє "хазяйство" – мабуть, щоб не заморозити – і повільно одягається. На той час стриптиз вже побачили усі охочі. Та й неохочі теж вимушені були дивитися.

Трохи далі від основного місця купання чергують рятувальники з човном. Вода, звичайно, свята на Водохреща, але помилок все одно не пробачає.

Кияни на Водохреща: Стриптиз, сто грам і шашлик за 200 гривень  - фото 5

Багато людей одразу після пірнання вирішують відновити сили за допомогою гарячого чаю, який принесли в термосі. Та є й такі, хто не проти перехилити чарчину прямісінько на лавці неподалік води. А до чарочки ще і закусити можна.

Кияни на Водохреща: Стриптиз, сто грам і шашлик за 200 гривень - фото 6

Хто не купається у Дніпрі – просто влаштували собі оглядовий майданчик на Венеціанському мосту. Звідси процес пірнання у воду видно, як на долоні.

Кияни на Водохреща: Стриптиз, сто грам і шашлик за 200 гривень - фото 7

Людей зануритися до святої Дніпровської води прийшло дійсно багато.

Після усіх процедур деякі кияни йдуть до каплички "Хрещення Господня", розташованої поряд. Тут і набирають воду з бювету, яку потім освячують.

Кияни на Водохреща: Стриптиз, сто грам і шашлик за 200 гривень - фото 8

А далі кияни потрапляють до рук торгашів, для яких свято Водохреща – як манна небесна, адже посеред зими, у "мертвий" сезон, можна виторгувати непогані гроші. Хочете шматочок пирога? Є таке, але готуйте 25-30 гривень. Не дивно, що біля цього намету майже немає клієнтів.

Більший попит на Водохреща є на шашлик. У Гідропарку є кілька точок, де смажать м`ясо.

Кияни на Водохреща: Стриптиз, сто грам і шашлик за 200 гривень - фото 9

Після занурення у холодну воду гарячий шашличок – саме те. Багато киян не проти і перехилити тут чарку-другу за свято. Щоправда, ціни на шашлик кусаються: за один шампур м`яса доведеться викласти як мінімум 200 гривень. Та кого це зупиняє, коли хочеться відпочити після святкового пірнання у Дніпро.

Кияни на Водохреща: Стриптиз, сто грам і шашлик за 200 гривень - фото 10

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme