Григоришин просить у Вовка "особливих умов" для своєї компанії

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" просить Національну комісію з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг України застосувати індивідуальний підхід до вирішення проблеми енергокомпанії, що працює у форс-мажорних обставинах

Про це передає Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

У компанії пояснили, що борги "ЛЕО" перед "Енергоринком" утворилися внаслідок рішень Кабміну, який призначив компанію єдиним постачальником електроенергії на непідконтрольну територію Луганської області, а з травня по грудень 2016 року зобов'язав при розрахунках з "Енергоринком" передусім оплачувати заборгованість за постачання НКТ грошима, зібраними на КТ.

"Дія кожної з цих постанов, окремо і загаом, і призвела до нинішніх санкцій НКРЕ і подальшої економічної кризи в компанії. Так, станом на 1 січня 2017 року споживачі заборгували "ЛЕО" близько 5,4 млрд гривень", - говориться у заяві.

"З цієї цифри більш ніж 80% заборгували споживачі НКТ - близько 4,9 млрд грн. Борг "ЛЕО" перед ДП "Енергоринок" становить близько 4,7 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, з грудня 2016 року НКРЕ встановила для "ЛЕО" суму обов'язкових додаткових щоденних відрахувань у розмірі, що значно перевищує кошти, що надходять на рахунки компанії.

"У результаті в грудні гроші на поточний рахунок компанії взагалі не надходили, "ЛЕО" недоотримала понад 48 млн грн, що викликало значні труднощі в питанні виплати заробітних плат працівникам, а також при веденні господарсько-економічної діяльності", - зазначають у компанії.

Дефіцит коштів зробить неможливим придбання палива, матеріалів, запчастин і, відповідно, виконання аварійних і ремонтно-відновлювальних робіт енергоустаткування, що особливо важливо в зимовий період.

"Тому в "ЛЕО" просять НКРЕ застосувати індивідуальний підхід до вирішення проблеми енергокомпанії, що працює в таких форс-мажорних обставин", - резюмують в обленерго.

Нагадаємо, в грудні 2016 року "Луганське енергетичне об'єднання" заявило про плани відключити окуповану Луганщину від електроенергії, підтвердивши наміри у січні 2017 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme