Дружина Мішеля Терещенка хоче наректи його прізвищем київський музей російського мистецтва

Олена Єскіна, дружина мера Глухова, просуває через Київраду рішення про перейменування установи у "Галерею Терещенків"

Дружина Мішеля Терещенка хоче наректи йо…

Дружина глухівського мера Мішеля Терещенка Олена Єскіна, яка водночас є депутатом Київради, відстоює ідею перейменування Київського музею російського мистецтва у "Галерею Терещенків", повідомляє Depo.Суми.

Відповідний проект вже зареєстровано.

Єскіна аргументує це тим, що музей розташований у особняку Федора Терещенка, пращура її чоловіка. Але натепер є "лігвом" проросійської "п'ятої" колони.

"Головний мотив - відновлення історичної справедливості, оскільки будинок музею, разом з усіма творами мистецтва, був протиправно конфіскований у родини Терещенків у 1921 році радянською владою", наголошує депутатка.

Водночал дружина нащадка знатного роду наголошує, що вони з чоловіком не претендують на власність, хоча при цьому слушно зауважує: "хоча є вагомі юридичні підстави". А лише просить змінити назву.

В унісон з дружиною Мішель Терещенко опублікував у себе на сторінці старе фото будівлі свого пращура. Користувачі-прихильники у своїх коментарях, обізнані з намірами дружини мера, дружно підтримали повернення історичної справедливості і перейменування музею на "Галерею Терещенків".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme