Для Путіна будують нову клініку із 200-метровими кімнатами

У Москві при Центральній клінічній лікарні управління в справах президента будує новий триповерховий корпус на 10 пацієнтів із двома кімнатами по 200 кв. м, залами для нарад і президентським зв'язком

Про це передає Depo.ua з посиланням на Reuters.

"За словами двох співрозмовників агентства, проект призначений для президента Володимира Путіна і його оточення". Корпус зможе одночасно обслуговувати 10 пацієнтів. У клініці буде дві "VIP-палати" площею 200 квадратних метрів, конференц-зал, кімната для проведення зустрічей і басейн. Будівлю зв'яжуть з існуючими корпусами підземними переходами", - йдеться в повідомленні.

Вартість будівництва центру становитиме 2,9 млрд рублів. Сума, яку доведеться витратити на оснащення клініки, не наводиться. Як очікується, будівництво має бути завершене до 2020 року.

"Новий корпус буде обладнаний президентським та урядовим зв'язком. Перший надається президенту, прем'єр-міністру, голові Міноборони та керівнику Генштабу, другим користуються вищі чиновники уряду. Крім них, новий корпус призначений і для представників "групи під охороною": чинних і колишніх президентів і членів їхніх сімей, спікерів Ради Федерації і Держдуми, голів Верховного і Конституційного суду, генпрокурора та керівника Слідчого комітету", - відзначає агентство.

Територія ЦКЛ в Москві займає 180 гектарів, на ній розміщені 12 корпусів, які можуть вмістити 1200 пацієнтів. Зараз право безкоштовно проходити в ній лікування мають члени уряду, сенатори, судді Конституційного суду і більше тисячі чиновників.

Після введення санкцій російським чиновникам не рекомендовано виїжджати на лікування за кордон. Зокрема, пропонувалося законодавчо заборонити їм лікуватися за межами Росії, але законопроект був відхилений.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme