Чому "Дніпро" треба виключити з Прем'єр-ліги

Керівництво "Дніпра" не виплатило борги помічникам колишнього головного тренера команди Хуанде Рамоса, за що клуб може бути серйозно покараний

Чому "Дніпро" треба виключити з Прем&#03…

Наприкінці року "Дніпро" отримав від ФІФА попередження. Міжнародна федерація футболу зобов'язала клуб Коломойського погасити борги перед тренерським штабом Хуанде Рамоса до 18 січня. "Дніпро", у свою чергу, не виконав завдання керівного органу футболу і, судячи з усього, не збирається цього робити. "Дніпряни" вирішили бавитися з вогнем, хоча у вимозі ФІФА все чітко прописано, чим загрожує таке байдуже ставлення до вимог. У разі невиконання обов'язків, а вони були проігноровані, ФІФА має повне право застосувати санкції до українського клубу - йдеться про виключення з Прем'єр-ліги. Причому, не обов'язково в кінці сезону.

Чому

Розбірки тягнуться вже не перший рік, але "Дніпро" відверто ігнорує рішення всіх інстанцій, за що уже був покараний зняттям шести очок за борг перед Гінесом Карвахаль Сельєром, який представляє інтереси тренерського штабу Хуанде Рамоса. Помічники іспанського тренера намагаютьс вибити з клубу чесно зароблені гроші. Історія з іспанцями - це лише верхівка айсбергу. "Дніпро" винен чималу суму ще й Мирону Маркевичу, екс-форварду Ніколі Калінічу та багатьом іншим колишнім футболістам, але не усі захотіли подавати до суду.

"Багато гравців пішли і подали на "Дніпро" в суди. Але я не хочу, щоб через мої суди потім знімалися очки з моєї улюбленої команди, з мого улюбленого міста. Щоб потім я ж в інтернеті писав "Дніпро" має жити". Не хочу, щоб через мене це було", - сказав якось Роман Зозуля.

Чому

Можливо, Роман має рацію. Але іспанці думають інакше і роблять теж правильно, адже були контракти, які мають юридичну силу і показують на чиїй стороні правда.

До речі, не так давно у футболі уже був прецедент, коли за борги головному тренеру ФІФА виключила з ЧС-2018 збірну Зімбабве, яка є учасником цьогоріного Кубку африканських націй - тобто, не остання збірна на Африканському континенті.

Вихід із ситуації в "Дніпра" є, але він дуже примарний. Можна знайти нового інвестора. Але де знайти сьогодні людину, яка візьме клуб із боргами і який розвалюється? Це практично фантастичний сценарій, тому, швидше за все, "Дніпро" чекає набагато сумнішиа історія - пониження в класі, а, можливо, і взагалі банкрутство та зникнення.

Чому

Як би там, не було, але в даній ситуації існування такого клубу в УПЛ - як мінімум не додає іміджу українському футболу. Якщо хочемо відповідати європейському рівню, то повинні дотримуватись простого, але важливого мінімум - закону. "Дніпро" його не дотримується і дурить всіх - від колишніх гравців і тренерів до ФІФА, судів і вболівальників.

Чим усе закінчиться дізнаємось уже 31 січня, коли ФІФА розгляне виключення "Дніпра" з Прем'єр-ліги. А якщо Коломойський, якому сьогодні не до футболу , до цього часу не прийме ніякого рішення, аби якимось чином владнати ситуацію, то фінал історії очевидний.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme