Білорус із "Азова" купив квартири в Києві і літак, а також заробив $ 1 млн

Згідно з податковою декларацією за 2015 рік, білорус з українським громадянством Сергій Коротких має півтори квартири, літак і позичає мільйони своїм знайомим

Білорус із "Азова" купив квартири в Києв…

Сергій "Малюта" Коротких - білорус з багатою і сумнівною біографією. Ультраправий активіст, він воював в Україні в батальйоні "Азов", був розвідником з позивним "Боцман", передає Depo.ua з посиланням на "Нашу ніву".

У минулому році "Малюта" очолив відділ охорони об'єктів стратегічного призначення поліції України. Відповідно, повинен був подати декларацію за 2015 рік. Відомості в декларації виявилися несподіваними.

Офіційний заробіток Сергія Коротких становив 6,5 тисячі гривень щомісяця ($ 237 за нинішнім курсом). Однак жив він явно невідповідно до своїх достатків.

У 2015 році "Малюта" спочатку придбав половину квартири площею близько 75 квадратних метрів в передмісті Києва. Житло коштувало приблизно $ 16 тисяч.

Після була ще одна квартира, площею 69 метрів. Ця нерухомість коштувала близько $ 50 тисяч.

Також в травні 2015 року Коротких порадував себе власним літаком. Він придбав ремкомплект Л-39 "Альбатрос" 1982 року випуску - це навчально-бойовий невеликий літак чеського виробництва. "Малюта" заплатив за нього близько $ 1,2 тис.

Але і це не все. Згідно з декларацією, Сергій Коротких зберігає 223 тис. Доларів, 135 тисяч євро і 500 тисяч гривень, а ще 565 тис. євро він позичив третій особі. У підсумку - близько мільйона доларів.

Також у Коротких є годинник невідомої марки за $ 5 тис, і цінна авторучка Montegrappa за $ 4,3 тис. Вона проходить в декларації як "ювелірний виріб".

Довідка: Сергій "Малюта" Коротких народився в Тольятті в 1974 році, але потім переїхав разом з батьками в Білорусь. У 1992-1994 рр. служив в білоруській армії, отримав спеціальність фахівця технічних засобів розвідки. Служив він в розвідувальному батальйоні. Після служби в армії вступив до школи КДБ. Відучився там 2 роки, але вилетів з навчання через свої зв'язки з радикальними угрупованнями.

Коротких відомий як один з лідерів Націонал-соціалістичного суспільства (НСО) - одного з найбільших ультраправих об'єднань в Росії. Також Коротких - двоюрідний брат спецназівця Валерія Ігнатовича, засудженого на довічний термін за викрадення оператора ОРТ Дмитра Завадського.

Крім того, "Малюту" вважають винним в участі в побитті білоруських опозиціонерів в 1999 році, а потім - в 2013 році - в кривавому конфлікті з білоруськими антифашистами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme