Водохреща-2017: Де і як киянам скупатися в ополонці

19 січня всі православні християни і греко-католики святкуватимуть одне з найбільших християнських свят – Хрещення Господнє

Водохреща-2017: Де і як киянам скупатися…

Про це повідомляє Depo.Київ.

Отже найпопулярніші місця для купання в Києві: 

Гідропарк

Основні заходи відбудуться в Парку культури та відпочинку Гідропарк, біля каплиці Хрещення Господнього. Воду на заході буде святити предстоятель УПЦ КП.

Оболонська набережна

Водохресні гуляння також можна застати на Оболонській набережній, біля Свято-Покровського собору. Тут води Дніпра буде освячувати предстоятель УПЦ МП.

Озеро Тельбін

На Березняках можна буде зануритися в ополонку на озері Тельбін. Захід освячення води пройде біля церкви Різдва Христового на проспекті Павла Тичини.

Парк Дружби народів

Найекстремальніші можуть відвідати Фестиваль Моржі Fest, який пройде на території парку культури і відпочинку Дружби народів. На фестивалі передбачені кабінки для переодягання. Також в програмі очікується велика кількість майстер-класів та різноманітних заходів. Початок о 13:00.

Мамаєва Слобода

Також можна відвідати козацький хутір Мамаєва Слобода, де також святкують Водохрещу. Вранці тут проходить святкова літургія в козацькій церкві Покрова Пресвятої Богородиці, хресний хід і Велике освячення води. З 12:00 усі бажаючі зможуть скупатися в Орданській воді. Вхід – 50 грн.

Парк Феофанія

У парку Феофанія з 8.00 будуть приготовлені комфортні ополонки для пірнання, місця для обігріву та переодягання. Крім того, після купання можна буде відвідати комфортну сауну. Вхід – 20 грн.

Відзначається, що у цих шести точках чергуватимуть рятувальники, пишуть Факти ICTV.

"Заради безпеки спеціалісти наполегливо рекомендуємо проводити занурювання у воду виключно під наглядом рятувальників у пристосованих для цього місцях", - йдеться в повідомленні КП "Плесо".

Слід додати, що у  традиційних Водохресних купань існує як ряд переваг, так і ряд недоліків, пишуть Українські новини

"За"

1. Омолодження. Вважається, що купання в ополонці допомагає тонізувати гладку мускулатуру судин, що призводить до зникнення головного болю.

2. Імунітет. Є думка, що короткочасне вплив холодом "лякає" організм, який починає виробляти більше антитіл, а отже, зміцнюється імунітет.

3. Обмін речовин. Під час купання в крижаній воді прискорюється потік крові, всі органи починають працювати в більш активному режимі. Резерви організму активуються.

4. Традиції. Для багатьох людей дуже важливо слідувати традиції: дід моржував, батько моржував і я буду. Це допомогає зміцнити зв'язок з "корінням" та відчути себе частиною чогось грандіозного.

5. Сила волі. Подолавши невпевненість та своєрідний страх перед моторошним холодом, людина починає поважати себе, з'являється впевненість у своїх силах і майбутньому успіху.

"Проти"

1. Стрес для організму. Перебування на морозі у одних капцях та купальному костюмі - заняття не з приємних, а крижана вода і зовсім може викликати справжній шок для організму. Тим більше низькі температури не сприяють до "звикання" до водички, як влітку, а занурюється "морж" усього на пару хвилин.

2. Зупинка серця. Людям з проблемами серця рекомендують відмовитися від купання у ополонці через небезпеку зупинки серцевого м'яза. Медики стверджують, що "запустити" серце заново у такій ситуації дуже важко, а смертність досить висока.

3. ГРВІ. Всупереч поширеній думці, "моржі" хворіють простудними захворюваннями. Просто перебіг хвороби у любителів зимового купання відрізняється від простих людей. У середньому, застуджуються вони двічі на рік, але застуда триває значно довше, ніж у інших людей, а симптоми - нетипові.

4. Безпліддя. Після купання у крижаній купелі можна стати безплідним. Причому ця проблема може торкнутися обох статей. Вчені довели, що різкий температурний перепад може вплинути на організм як чоловіка, так і жінки далеко не кращим чином.

5. Імунітет та приховані хвороби. Багато хто не здогадується про той букет хвороб, що живе у їх організмі. У одних проблеми зі спиною, в інших - підвищений тиск та головні болі.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme