В Сумах піймали "офісного" злодія

Крадій цупив гроші та цінні речі з незачинених кабінетів офісів та організацій

В Сумах піймали "офісного" злодія…

Оперативники Сумського відділу поліції затримали сумчанина, який  заходив у приміщення офісів та організацій і скоював крадіжки цінних речей та грошей співробітників, вміло користуючись їх неуважністю чи забудькуватістю, пише Depo.Суми з посиланням на відділ комунікації поліції сумської області.

Затриманим виявився 32-річний раніше судимий за крадіжки житель обласного центру. Одразу після викриття, зловмисник поскаржився правоохоронцям, що мовляв, саме життя змушує його йти на злочини. Бо ніхто з працедавців не хоче брати раніше судимого на роботу, а тільки-но дізнаються, що він вже притягався до відповідальності, відразу ж знаходять причину для звільнення.

Відтак чоловік згадав своє старе злочинне "ремесло", і в робочі дні почав ходити по установах, організаціях, підприємствах та поліклініках, придивляючись, де б що можна поцупити. В цьому йому певною мірою допомагали й самі працівники установ, які, виходячи у справах до сусіднього кабінету, чи, скажімо, до туалету, не вважали за необхідне закривати двері на ключ.

Зловмисник забирав усе цінне, що потрапляло йому на очі: залишені на столах планшети, ноутбуки, мобільні телефони, гаманці з грошима та банківськими картками і тому подібне. Не гребував злодій поритись і в кишенях одягу, і у залишених без нагляду на стільцях дамських сумочках. Поліція вже довела причетність крадія щонайменше до дванадцяти таких крадіжок.

Правоохоронці розкрили крадіжку ноутбука вартістю 9 000 гривень, яка була скоєна зловмисником на початку липня минулого року та крадіжку музичного електронного обладнання вартістю 40 000 гривень, вчинену з музичного клубу в центрі Сум у грудні місяці.

Зараз чоловік, що підозрюється у крадіжках, перебуває під арештом. Згідно з ч.2 ст. 185 "Крадіжка" йому може загрожувати обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, на Сумщині банда підлітків тероризувала держпрацівників.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme