У Запоріжжі на одну вакансію претендує 185 безробітних

За даними обласного центру зайнятості, на одну вакансію в Запоріжжі претендують 185 осіб. Це найвищі показники по Україні

Про це повідомляє управління у справах преси і інформації ЗОДА, передає кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.

Протягом минулого року в області було зареєстровано 39,9 тисяч вакансій, в порівнянні з попереднім роком їх кількість збільшилася на 6,2%. 94% вакансій були укомплектовані.

За направленням служби зайнятості отримали роботу 37,3 тис. осіб, у тому числі 24,7 тис. зареєстрованих безробітних, з яких кожен четвертий належав до соціально вразливих категорій населення.

Започаткували власну справу у січні-грудні 2016 року 180 осіб.  Із числа колишніх безробітних 40% відкрили власну справу.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 581 безробітного, в тому числі 281 з них належить до недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці, а також 300 осіб працевлаштовано суб’єктами малого підприємництва на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності.

Крім цього, у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру за 2016 рік взяли участь 12,5 тис. безробітних, що на 0,5 тис.  більше, ніж за 2015 рік.

На думку фахівців обласного центру зайнятості, значно допоможе в ситуації, що склалася, легалізація робочих місць і вихід з "тіні" роботодавців міста. У числі однією з причин, що вплинула на зростання безробіття, стало повальне закриття приватних підприємств. Зміни в правилах роботи фізичних осіб-підприємців, які Президент України підписав 27 грудня 2016 року, погіршили ситуацію.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme