У Миколаївській міськраді заговорили про необхідність будівництва багаторівневих паркінгів

Депутати звертають увагу на те, що у місті залишається мало землі, тому віддавати в оренду землю під одноповерхові стоянки недоцільно

У Миколаївській міськраді заговорили про…

Під час сесії Миколаївської міськради почали говорити про необхідність побудови у місті багаторівневих парковок, осільки землі залишається все менше, а місць парковки також не вистачає. Про це повідомляє Depo.Миколаїв.

Депутати проголосували за надання дозволу приватній фірмі "Алсу" на розроблення технічної документації на ділянку 4282 кв.м. вул. Новозаводській, 1-а для подальшої передачі в оренду. Там планують облаштувати автостоянку. Після ухвалення рішення "нашекраївець" Владислав Єнтін почав говорити, що передача майже 5 тис. кв.м. приватному підприємству є нераціональною, оскільки на такій великій площі зможуть обслуговувати максимум 100 авто. Тому у місті було б доцільно будувати багатоповерхові паркінги.  

Сергій Шульгач з "Нашого краю" також висловив думку, що у місті вже замало землі, щоб будувати однорівневі парковки. "Немає у нас вже землі в Миколаєві. Якщо під парковку в одному рівні будемо віддавати землю, то їх не буде. Нехай хлопці хоча б змінять проект, щоб було кілька рівнів", - зазначив Шульгач.

Як пропозицію він висунув ідею багатоповерхового паркінгу на стоянці біля "Південного Бугу", де місця вистачить на 4-5 тис. авто. Депутати також казали, що за європейською практикою будують такі паркінги. У радянські часи не враховували при будівництві спальних районів велику кількість машин. Тому, можливо, необхідно розробити концепцію комунальних багатоповерхових паркінгів. 

Мер Олександр Сєнкевич висловив думку, що питання будівництва багатоповерхових паркінгів може бути недоцільним, оскільки миколаївці залишають свої авто у подвір'ях і не хочуть оплачувати платну стоянку. На думку міського голови, потрібно було б віддавати ділянки в оренду на строк каденції міської ради і не більше.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme