У Харкові суд залишив "у плюсі" хабарника з військкомату

За вирішення питання щодо визнання призовника непридатним для військової служби капітан зажадав 3 тис. доларів

Як передає Depo.Харків, вирок чоловікові 16 січня ухвалив Ленінський районний суд Харкова. Засуджений на момент скоєння злочину працював в.о. начальника відділення комплектування Жовтневого ОРВК, капітан ЗСУ.

Суд встановив, що 25 грудня 2015 року до військового звернулась жінка з питання можливості законного відстрочення призову на строкову службу хлопця, який напередодні отримав повістку.

12 січня 2016 року порушник під час особистої зустрічі з жінкою повідомив, що для вирішення питання щодо визнання хлопця непридатним для військової служби, їй потрібно заплатити 3 тис. доларів.

Після цього жінка звернулася до правоохоронців.

Близько 19:00 18 січня під контролем правоохоронців у приміщенні кафе швидкого харчування на вулиці Суздальські Ряди жінка передала капітану в якості завдатку 1 тис. грн.

Другу частину грошей, ще 1 тис. доларів, жінка передала військовому близько 11:00 18 квітня у парку на Лопанській набережній.

Після цього чоловіка затримали.

Під час допиту на суді військовий провину визнав та розкаявся у скоєному.

Суд також визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за ч.1 ст. 368 Кримінального кодексу України і призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 1,5 тис. неоподаткованих мінімумів доходів громадян (25,5 тис. грн) з позбавленням права займати керівні посади в органах державної влади строком на два роки.

Суд також вирішив повернути чоловікові заставу у розмірі 27,5 тис. грн, внесену до цього.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme