У Харкові прогнозують новий спалах грипу та ГРВІ

Харківські епідеміологи прогнозують зростання рівня захворюваності на грип та ГРВІ

Як передає Depo.Харків із посиланням на сайт Харківської міськради, за останній тиждень в місті захворіло 4,4 тис. осіб.

У порівнянні з закінченням минулого року рівень захворюваності знизився. На даним момент ситуація із захворюваністю на ГРВІ та грип у Харкові стійка і не перевищує епідеміологічний поріг.

За інформацією завідувачки відділенням організації епідеміологічних досліджень Харківського обласного лабораторного центру Тетяни Карлової, зниження рівня захворюваності пов'язано з новорічними святами.

Проте фахівці прогнозують зростання захворюваності вже через два-три тижні.

"Через кілька тижнів ми можемо знову отримати пік захворюваності. Друга хвиля залежить від активізації процесу і циркуляції збудника", - зазначила Тетяна Карлова.

Вона також повідомила, що в аптеках міста є вакцини від грипу. Щеплення можна робити зараз, в епідеміологічний сезон. Вартість однієї дози вакцини - близько 170 грн.

Карлова повідомила, що з початку епідсезону (жовтень 2016 року) в Харкові на ГРВІ та грип захворіло 108,4 тис. людей. Серед хворих - понад 68 тис. дітей. Це 33% всіх дітей, які живуть у Харкові. За цей час було госпіталізовано лише 2% всіх хворих.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme