У Чернігові починають утеплювати бюджетну сферу

Понад півмільярда гривень витратять на енергоефективність бюджетних закладів

552 мільйони гривень упродовж наступних 10 років витратять у Чернігові на підвищення енергоефективності бюджетних закладів, повідомляє Depo.Суми.

Відповідні дані містяться у проекті програми на 2017-2027 рр., розміщеної на сайті міськради. Її внесено на розгляд депутатів на 15 сесії, яка відбудеться 26 січня.

Програма охопить 100 бюджетних закладів: 73 - освіти, 9 - охорони здоров’я, 9 культури, 7 адміністративних будівель та 2 спортивні клуби.

Після реалізації програми очікується зменшення споживання тепла на 29,4 %, газу - на 17 %, електроенергії - на 27,6%. Це, за задумом, дозволить суттєво зменшити видатки на енергоносії, які зараз становлять до 65 відсотків витрат на бюджетні установи, констатує SvobodaFM.

У перший рік запланована заміна ламп розжарювання на LED-світильники, заміна вікон та дверей на енергоефективні, технічне покращення систем опалення; встановлення сучасних теплообмінників; усунення перетоків у системі гарячого та холодного водозабезпечення; встановлення лічильників.

У наступні роки планують реконструювати покрівлі з утепленням та ізоляцією ібалансуванням систем опалення.

Також заплановано встановлення індивідуальних теплових пунктів у закладах, де вони відсутні.

Щороку ряд будівель будуть комплексно модернізовані (заплановано виконання останнього етапу робіт - заміна вікон та дверей, утеплення фасадів будівель та підвалів).

Таким чином, починаючи з п’ятого року реалізації програми щороку щонайменше 10 будівель бюджетної сфери будуть комплексно модернізовані.

Кошти на реалізацію програми планують залучати з міського та державного бюджетів, кредитів та грантів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернігів

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme