Трампові доведеться вибрати між розвідкою США і WikiLeaks з Росією, - Білий дім

Адміністрація Дональда Трампа, яка почне активно працювати з наступного тижня має визначитися, яку позицію займати щодо дій Москви: американського розвідувального співтовариства або сайту WikiLeaks разом з Росією

Про це заявив під час брифінгу у вівторок представник Білого дому Джош Ернест, передає Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Зрештою, наступна адміністрація повинна зробити рішення (щодо Росії – ред.), і тут є досить чітке розділення", - зазначив Ернест у відповідь на прохання журналіста прокоментувати висловлювання Путіна, що адміністрація США займається фальсифікацією фактів.

"З одного боку – це чоловіки і жінки, які представляють американське розвідувальне співтовариство, демократи і республіканці в Конгресі, які глибоко стурбовані тим, як Росія діє проти нас, прагне поставити під сумнів легітимність і стабільність нашої демократії. З іншого боку – WikiLeaks і росіяни", - пояснив представник Білого дому.

Тому, за його словами, майбутня адміністрація Трампа "повинна визначитися, яку сторону вона вибирає".

Крім того, Ернест зазначив, що це не перший випадок, коли розвідувальне співтовариство США говорить "некомфортні речі" про Росію. Він також зазначив, що позиція нової адміністрації щодо Росії почне прояснюватися вже з наступного тижня.

Нагадаємо, ФБР заявила про кібератаку російських хакерів на сервери Республіканської партії США.

Кандидат на пост держсекретаря США, колишній глава нафтової компанії Exxon Mobil Рекс Тіллерсон, якого підозрювали у надмірній лояльності до Росії, несподівано висловив стурбованість діями країни і заявив, що країна має понести відповідальність.

Розвідка США офіційно назвала президента Росії Володимира Путіна ініціатором втручання у президентські вибори.

 У цій кампанії, за даними американської розвідки, також брали участь російські хакери і телеканал RT.

Трамп визнав факт російських кібератак. Відтак у команді обраного президента США Дональда Трампа вже розглядають можливість покарання Росії за кібератаки

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme