Спецслужби платили королеві краси за мовчання про роман з королем Іспанії

Іспанське видання OKDIARIO опублікувало секретні документи, що свідчать про те, що спецслужби заплатили актрисі Барбарі Рей за приховування інформації про її багаторічний зв'язкок з колишнім королем країни Хуаном Карлосом I

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Daily Mail.

За інформацією OKDIARIO, в 1996 році представники Головного центру оборонної інформації (CESID) запропонували зірці за мовчання 500 мільйонів песет (три мільйони євро за нинішнім курсом). Портал також опублікував матеріали, що підтверджують, що через деякий час в люксембурзькому банку Kredietbank був відкритий рахунок, на який надійшли перші 26,3 мільйона песет (160 тисяч євро за нинішнім курсом). Як беніфіціар в документах вказана офшорна компанія W.K Dibiapur. При цьому банку щомісяця надходила комісія в 2,5 тисячі песет (15 євро за нинішнім курсом) за збереження анонімності.

Спецслужби платили королеві краси за мовчання про роман з королем Іспанії - фото 1

OKDIARIO стверджує, що гроші Рей виплачувалися з коштів, які були зарезервовані в скарбниці для боротьби з тероризмом і організованою злочинністю. За задумом спецслужб, виплати повинні були зупинити жінку від розголошення інформації про її роман з королем, а також від публікації фото- і відеоматеріалів, здатних підтвердити це.

Спецслужби платили королеві краси за мовчання про роман з королем Іспанії - фото 2

Сама актриса виступила зі спростуванням, підкресливши, що вона ніколи не була в Люксембурзі. Представники королівської сім'ї від коментарів відмовилися.

Довідка: 66-річна Барбара Рей (справжнє ім'я Марія Гарсія) - іспанська актриса і телеведуча. У 1970 році вона перемогла на конкурсі краси "Міс Мадрид", а в 1971-му взяла участь в конкурсі "Міс світу".

Хуан Карлос I займав іспанський трон з 1975 по 2014 рік. У 1962 році одружився на Софії Грецькій. У шлюбі у них народилися дві дочки і син - нинішній іспанський король Філіп VI.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme