У запорізької Нацполіції - новий очільник: Що про нього відомо

Головне управління Нацполіції Запорізької області очолив Олег Золотоноша. Нового керівника представив сьогодні, 18 січня, заступник голови Нацполіції України Олексій Руденко

У запорізької Нацполіції - новий очільни…

Про це повідомляє кореспондент порталу Depo.Запоріжжя

Представлення нового наальника запорізької Нацполіції відбулося у присутності очільників області і обласних силових структур. Варто зазначити, що дніпрянин Олег Золотоноша є для регіону людиною незнайомою. Ось, що відомо про нього на даний час. 

Олег Золотоноша народився 27 березня 1981 року.

З серпня 1998 року по червень 2002 - курсант Дніпропетровського юридичного інституту МВС України. Після завершення навчання починається стрімка кар'єра молодого міліціонера. Три роки Золотоноша пробув оперуповноваженим відділу боротьби з економічною злочинністю в Новомосковську на Дніпропетровщині, а далі продовжив службу в обласному центрі. Протягом 13 років (2002-2015) він змінив 8 посад то дослужився до полковника. Спеціалізація Золотоноші - боротьба з економічною злочинністю.

У 2015 році, коли Золотоноша обіймав посаду начальника Управління протидії злочинності в сфері економіки ГУМВС України в Дніпропетровській області, у мережі майже одночасно з'являється низка негативних публікацій про нього. Полковника звинувачують у корупції та "кришуванні" грального бізнесу. Увагу авторів привертає і кар'єрне зростання молодого офіцера - лунає версія про його могутніх "покровителів", завдяки яким він достроково отримував звання. При цьому авторство матеріалів не вказується (іноді - з приміткою "редакція отримала поштою"), а самі сайти, на яких вони розміщені, мають доволі сумнівну репутаці. Вкупі з одночасним виходом публікацій це дозволяє зробити припущення про замовну кампанію.

У листопаді 2015 року Золотоноша залишає посаду начальника управління, а у грудні стає першим проректором Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, де свого часу навчався. Згодом в полковника з'являєтсья персональний сайт, на якому зібрані публікації про нього у ЗМІ та сюжети телебачення (окрім негативних) і оприлюднені наукові статті його авторства. У розділі "Наукова діяльність" вказано, що Олег Золотоноша - здобувач Відкритого міжнародного університету розвитку людини Україна". Сайт майже повністю російськомовний.

У мережі є декларація Олега Золотоноші за 2014 рік. Згідно документу, він живе з дружиною та двома дітьми. Протягом року він отримав 110542 гривень зарплатні, а дружина - 977820 гривень доходу "від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності". Жодного власного майна декларант не вказав, а от на родину записані 0,132 га землі, будинок (будинки) площею 208 квадратних метрів, квартира (квартири) у 113 "квадратів", орендована нерухомість у 215 метрів та Hyundai Accent 2011 року.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme