Садовий просить дозволити "експорт" львівського сміття

Львів просить Держкомісію з надзвичайних ситуацій дозволити йому утилізувати сміття на полігонах ТПВ поза Львівською областю

Як повідомляє Depo.Львів, Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Львівської міської ради просить державну комісію з НС і ТЕБ дозволити утилізувати сміття на полігонах твердих побутових відходів поза Львівською областю.

Про це на засіданні міської комісії з НС і ТЕБ повідомив начальник управління з надзвичайних ситуацій і цивільному захисту населення Віктор Іваницький.

"З кожним днем проблема вивезення сміття у Львові ускладнюється. Тому комісія прийняла рішення, що на цьому етапі можемо клопотатися перед обласною та державною комісіями з ТЕБ і НС про розблокування полігонів на території Львівської області й України", - сказав він.

Зі слів мера Андрія Садового, ситуація з відходами у Львові - нетипова.

"Більше чотирьохсот майданчиків переповнені, двоє перевізників, йдеться про "ДВ-Екосвіт" і САТ, із різних причин не продовжують договір на вивезення відходів. Компанії АВЕ, "Санком", "Гринера", Львівспецкомунтранс працюють, але дуже важко. Щодня йде важка боротьба, машини з львівським сміттям, які їдуть у центральну Україну, де є домовленості з полігонами, зупиняють, не даючи можливості вивантажити сміття. Ці машини направляють назад у Львів у супроводі поліції", - зазначив Садовий.

Директор департаменту житлового господарства й інфраструктури Сергій Бабак вважає ситуацію з твердими побутовими відходами надзвичайною.

"Можливість вивозити сміття заблоковано. Перевізники намагалися розблокувати ситуацію, але факт є факт. Із різних причин їм відмовляють. Просто не дають можливості вивезти сміття. Ми зараз стоїмо перед фактом, що сміття накопичується, ми вивозимо, але не тими темпами, які повинні бути. З огляду на потепління, що незабаром буде, це може призвести до порушення екологічних норм і погіршення санітарної ситуації в місті", - сказав він.

У свою чергу Садовий зазначив, що на території Львівської області є достатня кількість полігонів, які можуть прийняти тверді побутові відходи зі Львова.

Раніше ми писали, що гори сміття у Львові сягають другого поверху будинків (ВІДЕО, ФОТО).

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme